2012. május 8., kedd

Végre május 8

Ma végre megint összejöttünk Füreden, de sajnos csak a fele csoport tudott eljönni! Pedig milyen jó volt! Megint sokat nevettünk, egy keveset varrtunk (na jó nem keveset) és azért ettünk is! Nagyon jó kis csapat a miénk! Hivatalos létszámunk 12! 12 nő, akik jó humor érzékkel vannak megáldva, akad némi tehetség is mellé mind a varrásban, mind a konyhában! Nagyon szeretjük a névnapokat megtartani, mert olyan jó recepteket osztunk meg közben, nem beszélve az ajándékokról! Minden névnapos kap egy blokkot minden csoport tagtól! Ez a blokk a névnapos kívánsága szerinti szín, minta, méret alapján készül, és az ünnepelt dolga ezekből egy egészet kovácsolni! Az egész köszöntősdi első darabja az én nászajándékom volt, ami a legszebb és legegyedibb ajándék, amit valaha kaptam! Ilyen lett:

A végeredmény egy faliszőnyeg! A részletek sajnos nem látszanak a képen, de el kell árulnom, hogy vannak rajta csipkék, gyöngyök, hímzések, amitől még szebb az egész! A sima blokkokba pedig szívecske van tűzve, de holnap készítek róla érdekesebb képeket!
Sajnos a névnapi blokkokból készen  még semmit nem láttunk, nekem is csak a tervem van meg hozzá, de majd idővel elkészül!
Ma sajnos nem névnapoztunk, de a Mariann meglepet minket jégkrémmel, ezzel felturbózta az amúgy is vidám hangulatunkat! Azért ma dolgozunk is ám! Nem is akár mit! Elhatároztuk, hogy kicsit vissza térünk az alapokhoz, és készítünk pár blokkot is! Mai témánkat Ági tanította, aki azt hitte, hogy ügyesek leszünk,  és két mintát is hozott, de csak az egyikre jutott végül is időnk! Neve nincs forgós blokk! Neve nincs, mert az eredetit egy német nyelvű újságban találta még jó pár évvel ezelőtt, de a lényegen nem változtat! Egy nehéznek tűnő, és első nekifutásra némi gondolkodást igénylő blokk, de nem véletlen vannak az idősebb foltvarrók olyan jó pszichés állapotban! Ez lett az én munkám, amit 3 óra alatt sikerült megvarrnom:

 
Kicsit sárga, meg azért már este vakuval fényképeztem, szóval ez sem az igazi, de erről is teszek fel holnap jobb képet! A lényeg, hogy elkészült! És akarok még ilyet csinálni! Hogy mi lesz belőle még nem tudom, de nagyon tetszik a minta!
Szóval, ez a nap is elmúlt! Jó volt, rövid volt! Nagyon gyorsan megy ilyen vidám csoportban az idő, és olyan jól esik a szürke hétköznapok közé beilleszteni egy ilyen programot! Közös programok sora folytatódik szombaton Keszthelyen! Alíg várom már!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése