2012. május 11., péntek

Elsőáldozásra készülünk

Unokahúgom 3 hét múlva lesz elsőáldozó! Felkértek, hogy varrjam meg neki a ruháját! Mivel elég messze laknak, és  zűrösek a hétvégéink, időben neki kell állnom! Holnap lesz az első ruhapróba! Egy sima egyszerű is ruhát néztek ki egy kis boleróval!
Most így néz ki a próba előtt:



Boleróba egyenlőre csak a jobb ujját férceltem be! A bélését még ki sem szabtam, de azt majd ráérek a próba után is, az alapanyaghoz igazítva! Nehéz selyem az alapanyag, mert szerintem egy 11 éves kislánynak ez a legmegfelelőbb, hiszen izeg-mozog, és az anyag igazodik hozzá! Nem gyűrődik, szép az esése, és könnyen kezelhető! Már csak azt kell kitalálnom, hogy mit kapjon ajándékba! Valami kis szütyő kellene a ruhához! De valami olyan is kell, ami örök emlék, amit akár évek múlva is elővehet, és tudni fogja hogy tőlem kapta az elsőáldozásra! Szóval ötletbörze indul!
Kapásból holnap találok jó ötleteket Keszthelyen! Tudjátok Regionális Foltvarró Találkozó lesz!
Jön az Anyukám is! Alig várom már! Még elő kell készítenem a közös varráshoz szükséges anyagokat, kocsit ki kell takarítanom kicsit, sőt a neheze még hátra van! Az örökös női dilemma! Ki kell találnom, hogy mit tudok egyáltalán felvenni, mivel a  kis Bencém már 21 hete birtokolja a testem, és sajnos nem minden nyári nadrágom jön már fel... Tényleg most megint melyik időjósnak kell hinnem? Aki esőt és hideget ígért, vagy amelyik már a nyarat emlegeti?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése