2012. június 10., vasárnap

Vasárnapi varrásra, Mázáról

Ma megvarrtam azt, amit tegnap Mázán láttam, és nagyon megtetszett! Nagyon egyszerű, nagyon látványos, nem igazán körökből áll, de talán a vasárnapi varrásra így is megfelel, mert a szirmokat körbe kell felvarrni! Na de kezdjük az első lépéssel:
Szabjunk ki 10*10 cm négyzetből 8 db-ot! Szerintem egyszínű anyagból a legszebb!
Félbe kell hajtani átlósan a négyzetet, és kézzel vagy géppel le kell varrni, egy kis helyet kihagyni a kifordításnak! Talp szélesen vagy 0, 5 cm varrás szélességgel kell számolni!
A sarkokat le kell vágni! Majd kifordítani, és vasalni!

A sarkokat szépen ki  kell igazítani!
Következő lépésként be kell dugni azt a sarkot a másik felé, amihez közelebb van a nyitott rész, ahol kifordítottuk. Valami ilyesminek kéne látni, ezt a befordítást:
És ez a végeredménye:
Na akkor ha megvan mind a 8 szirom, akkor kezdődhet a díszítés!
Első lépéskén az alsó csücsöktől 2 cm-re összecsípjük, és varrunk rá egy gyöngyöt:
Gyöngyösen elfelejtettem lefényképezni! Na de a 8 becsípet szirmot össze kell varrnunk, ki kell igazítanunk a "sárkányunk" rövid átlóját, és kézzel 1-2 öltéssel összevarrjuk!
Na de nekem a blokkom ilyen lett:
23*23 cm-es négyzet lett az alapja, szépen bejelöltem a négyet közepét, félbe vasaltam hosszában és keresztben is, és ezekre az segéd vonalakra illesztettem rá 4 szirmot, szépen rá gombostűztem, és először a belső csücsköket varrtam rá az alapra, majd a külsőket! Akár azt a pontot, ahol a szirmok összeérnek azt is rögzíthetjük az alapra! Végül megkapta a közepén a gyöngyöt!
Mázai bejegyzésemnél is kitettem azokat a képeket, ahol engem nagyon megfogott ez a minta, és ráadásul azok sokkal szebben fel vannak díszítve:
Amiben különbözik:
- a szirmok alsó csücske nem ér össze,
- a csücskök közelebb vannak összecsípve,
- a "sárkány" rövid átlója vissza van vasalva,
- a szirmokba 3 db "porzó" van varrva!

t
És egy felhaszálnálási javaslat!
Akinek tetszik ez a virág, annak hajrá! Jó munkát!

4 megjegyzés:

 1. Köszi Vera, hogy megosztottad a titkot. Ki fogom próbálni, mert nagyon érdekes minta. Beleolvasgattam a blogodba, tetszik!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az elismerő szavakat! Nagyon jól esnek! Remélem hamarosan viszont láthatom a sikeres próbálkozást a blogodon! Remélem mindent érthetően írtam le! Olyan szép napot kívánok Neked, mint amilyet Te okoztál nekem! :)

   Törlés
 2. Kedves Vera !
  Böbe blogjáról tévedtem ide hozzád ,nagyon köszönöm ezt a kedves kis virág mintát !
  elfogom készíteni!
  Nézz be hozzám is ha van kedved!
  http://abeva-folt.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Éva! Már is követőd lettem! Nagyon szépek a munkáid!

   Törlés