2012. szeptember 17., hétfő

Egy gyerek mentes hétvége...

Totál gyerek mentes! Se a Lili nem volt itthon, sem a Bence nem gondolta meg magát! Csak ketten az emberrel! Hiába sétáltunk nagyokat, semmi sem használt! Megint! A varrás ugyan hiányzik, de sajnos ekkora pocakkal nem megy...
Kéthelyen búcsú volt vasárnap! Lilit elvittük már pénteken a Mamáékhoz, ők hozták haza tegnap este! Hogy ne hiányozzunk neki annyira több feladatot is kapott, amiket nagy lelkesedéssel meg oldott! Terményeket kellett gyűjteni az oviba, hozott is diót, csipkebogyót és kökényt! Az Ő megfogalmazásában diót, piros bogyót, és olyan kis golyót... Reggel nagy büszkén vitte is!
De volt egy sokkal nagyobb megbízatása is! Anyának, vagyis nekem, kellett hoznia a búcsúból egy kakas-nyalókát! Ennek a kérésnek is eleget tett! Nagy mosollyal az arcán jött meg tegnap este, és hozta a nyalókát, és természetesen a finom sütiket, amiket a Mamával a búcsúra készítették!
Mifelénk a búcsú még ünnep, nem csak a ringlisről szól! Kápolnánál volt a  mise, ami eleve egy ünnepi hangulatot ad az egész napnak! Búcsúra sütik meg az év első kacsáit! A család kedvenc süteményei kerülnek az asztalra! Ez nálunk ünnep! De sajnos én idén kihagytam! Nem mertem már elutazni, de most már bánom! Lehet, hogy az oda-vissza 140 km ezeken a jó magyar utakon kihozta volna a Bencét!
Helyette volt egy csendes hétvégénk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése