2013. március 29., péntek

A technika és én...

...nem igazán jövünk ki egymással!! Sajnos...
Ebben a hónapban meghibásodott a kazánunk, a mikrónk, a mosógépünk, a kávéfőzőnk...
Kaptunk egy másik mikrót, két hét után az is feladta...
És ezek örömére a kocsi sem indult el!! :(
Kazánban váltószelep csere történt, hamar megcsinálták szerencsére, mert azért a tavasz nagyon csak elhagyott bennünket!
A mikrót/ mikrókat nem érdemes megcsináltatni, azt mondták a szakik, így most már egy új virít a helyén, ami még garanciális! :)
Mosógép elkapta a Lili zokniját, már ez is megoldódott! :)
Kávéfőző eldugult, szerencsére ez még garanciális volt, dugulás sikeresen elhárítva!
Kocsiban az önindítóban valami mágnes akármi szállt el, hát ennek a javítása még folyamatban van, de talán ma már ez is meglesz!

Ezek után nagyon, de nagyon félve nyúltam a varrógéphez, de olyan nagyon félve, hogy amit csak lehetett inkább kézzel varrtam! :)
Na de mik is készültek:

Kriszti volt a soron következő a szülinapos játékban! Ő azt mondta, hogy szereti a lilát, levendulát, használható, hordható dolgokat, hát kapott többek között egy pénztárcát:
Az Ő blogján többi ajándékot is meg lehet nézni, azt is, hogy tőlem mit kapott még hozzá! :)
Még egyszer nagyon boldog születésnapot kívánok! :)

Csoportunkban a hawaii quilt-et varrtunk, de az enyém még nagyon félkész, erről még képet nem mutatok! :)

Viszont a következő alkalommal jön a zsepitartó házikó, amiket többek között a FB-on Dunaszegi Ildikónál láttam! Nagyon szép házikók! :) Nekem megtetszett, és rábeszéltem a többieket is! ( Nem kellett nagyon küzdenem érte, szerencsére mindenkinek megtetszett első látásra! )
Viszont meg kellett csinálni a prototípust! :) Egy régi Praktikában volt egyszer egy ilyen házikó, de filc anyagból, és úgy hogy inden oldala külön volt! Hát ezt a szabásmintát vettem alapul, de a falakat össze illesztettem, és csak egy "ház sarkon" van varrva!
Ilyen lett a prototípus:

A ház falai, kéménye kézzel van varrva! :) A következő biztos jobb lesz, de azért erre már le is csapott a Lili! :)

Aztán közeleg a húsvét:
Rögtön kellett is egy új ajtódísz! Ha jól emlékszem ezek Tildás szívek! A mintát Ágicámtól kaptam! :)
Már régóta szemezgettem egy nyuszis kosár gondolatával, amit itt találtam! :)
Valamiért az én nyulaim kicsit érdekesebbek lettek, de a végeredmény, illetve még nem is a végeredmény nekem nagyon tetszik!
Az lesz a végeredmény, amikor a Lili megkapja húsvétra telis tele tojásokkal! :)

Itt még nincs meg a kosár alja, de viszont a fénykép jobb:
Feldíszítettem a tojásfámat is, csupa csupa tavalyi dísszel, de ezek még nem fényképeztem le! Be fogom pótolni ígérem! 


 Jelentkeztem a FB-on egy csere-bere játékra, a lényege, hogy negyed évente küldünk egymásnak anyagokat (adott színből 1 sima és 3 mintás anyagot)! Az első, a kék küldeménysorozat megérkezett!
24 szebbnél szebb kék anyag! :) Hogy mi lesz belőlük még nem tudom, nagyon tetszenek! Egy kékfestős van közöttük, ami egyforma, az összes többi különböző! :) És annyira, de annyira tetszenek! :) Nem beszélve arról, hogy kiktől kaptam! :) Csupa olyan ember, akire szakmailag és emberileg is felnézek! :)

23-án volt az én nagy lányom 5 éves! 22-n az én nagy fiam fél éves! :) Csupa, csupa öröm! :)
Lilinek szülinapjára nem varrtam semmit, csak húsvétra! Nem is tudom, hogy mért is tartottuk meg a szülinapját, hiszen 5 évvel ezelőtt pont húsvét vasárnap született! :) Annyira figyelmes volt azért, hogy megvárta míg megfőzőm a sonkát, kifestem a tojásokat és csak utána közölte, hogy ideje menni a kórházba, mert ki akar bújni! :) Életem egyik legszebb húsvéti ajándéka volt! :) Hozzá teszem, hogy akkor is havazott! Na jó nem ennyire, de azért még is csak havazott! :)

Aztán a Bence fél éves lett, és elkezdtük a hozzá táplálást, pláne mert a védőnőnk szerint "fehért a füle"! Most kezdtük a gyümölcsökkel, de minél előbb rá kell térnünk már a húsra is! Szerencsére a kezdeti fintorgásokat kezdi felváltani a jóízű evés! De még amiben nagyon sokat változott, nincs megállás! Egyfolytában tekereg... Olyan kis hernyósan ugyan, de halad előre! :) Sőt a lábacskáit már teszi előre, mint a rendes négykézláb mászáskor, de a keze még útban van, és így elég sokszor fejre esik, de gyakorol, és nem adja fel! :) Most már fél percet sem lehet egyedül hagyni... És már ez sincs, hogy leülök mellé varrni! :)


 Már nincs határ, és a Húgom is hiába lesi skype-on, mindig kimászik a képből! Ha meg akarom állítani be kell kapcsolnom a tévét, és figyelni arra, hogy mindig reklám menjen! :) :)

Szóval zajlik az élet nálunk, de nagyon! :) Szerencsére! :) És remélem a technika ördöge is keres magának új házat! :)

És a legfontosabb majdnem elmarad:
A blogom oldalmegjelenítésének a száma elkerülte a 10 000-et! Sőt már a 10 400-at is! Ez nekem nagyon jól esik, és köszönöm szépen mindenkinek, aki kivárja, hogy végre írjak valamit! :) Köszönöm!
2 megjegyzés:

 1. imádom a pénztárcát, már aznap beüzemeltem. :-) köszönöm mégegyszer.
  a nyuszis cuccod nagyon édes! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nagyon örülök, hogy tetszik! :) Használd egészséggel! :)

   Törlés