2013. február 5., kedd

Ildikó ajándéka

 Végre minden megvan ahhoz, hogy beszámoljak Ildikó szülinapi ajándékáról!
Először is a képekkel kezdem, hogy tudjátok miről is beszélek...









Na kérem tehát ez az atarashii amiről már korábban is beszéltem! Pontosan szeptember hatodikán! Akkor álltam neki ezeket elkészíteni! És milyen furcsa az élet... Pont az az ember szólt hozzá a megjegyzésekben, akinek a konyhájában találták meg a helyüket!

Tehát készítettem 10 db elvileg egyező négyzetet, a célom az volt velünk, hogy a tulajdonos úgy használja, ahogy akarja, pohár alátétnek, edények alá, vagy csak össze rakja egymás mellé egy kis dohányzó asztalra! Az érdekessége abban rejlik, hogy elvileg mind egyforma, de rengetek féle képen variálható! (De ez talán a képeken is jól látszik! )
Nekem a színei is nagyon tetszenek, és megmondom őszintén nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre kerültek! :)

A technikáról:
Ezen a két  linken a lényege jól látható és olvasható: négyzetre varrt kör... Végy egy köt, hajtsd be a szélét egyenletesen, majd végy egy négyzetet, ami pontosan beleillik a körbe, darabold fel azt a négyzetet, majd a darabokat varrd össze megint négyzetté, ha akarod béleld, és végül varrd be körbe, úgy hogy ráhajtod a kör leeső részeit! (igazi foltvarrás: végy egy nagy anyagot darabold fel, majd varrd össze megint! ) ((a feldarabolt négyzet darabjaira rá kell hagyni varrásszélességet mielőtt újra összevarrjuk, ezért érdemes először szabásmintát készíteni!))
Variációk száma végtelen!

Jelen esetben ezt a mintát én a Maricámtól tanultam, aki viszont a NAGYNYÁRÁDI TÁBORBAN!
Annyi módosítást csináltam én, hogy tettem bele még egy plusz csavart... A Marica úgy tanított, hogy a felrajzolt mintán varrjuk össze az anyagokat, hát nekem sz úgy ne igazán ment, ezért én először felvarrtam papírra, majd úgy illesztettem össze a darabokat! Hozzá teszem itt  is mindent kézzel varrtam az első öltéstől az utolsóig! Azért, hogy szebb tartása legyen, tettem bele vliest és táska merevítőt! Jó alaposan össze is vasaltam őket! :)

És amiről még nem szabad elfeledkeznem, hogy ezt a tíz darabot csak nekem tartott elkészítenem fél évig, és nyilván, ha valaki jobban rákoncentrál, akkor fél év alatt több százat is meg lehet csinálni belőlük!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett ez az ajándék. Már én is készítettem ezt a mintát, nagyon szeretem! Ügyes vagy, hogy erre is futja az idődből!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, köszi, köszi! Nem győzök hálálkodni!!!! :) Így első hallásra nekem a szemeim is összeálltak, nem bírtam vele, de majd megnézem kicsit később jobban a dolgot:) Pusszantlak!!!! És mondtam már, hogy KÖSZÖNÖM???? :D

    VálaszTörlés