2013. május 29., szerda

Jaj de nagyon sok...

...Elmaradásom van!
Nézzétek el nekem, de amióta a Bence közlekedik, kicsit nehezebben érem útól magam!
Alapvetően a "hagyjuk, had fedezze fel a gyerek a világot" híve vagyok, nem használunk járókát, vagy más korlátozó eszközt, csak a lépcső van lezárva, amit a Bence ki is használ rendesen! Amikor ébren van, mászik minden fele, most már rendesen szabályosan, és ráadásul gyorsan is!

Amikor csak tud, mindig igyekszik meglépni! Öltözés, pelenka csere már nem egy egyszerű mutatvány! :)

 Már tudunk kergetőzni! Viszont lassan egy hónapja mindenféle kapaszkodók segítségével feláll! Feláll a kis asztal mellett, fotel mellett, kanapé mellett, gurulós székek mellett, mindenhol, ahol meg tud kapaszkodni! Ez még nem is lenne nagy baj, de eleinte mikor elfáradt, vagy elzuhant, mint valami kő, vagyok sírással jelezte, hogy csináljak már valamit, mert nem tud odébb menni! Most már ott tartunk, hogy a bútorok mellett oldalazva halad, a széket tolva előre is megy, de azért, még óvatosan, szerencsére lassan, de még így is hatalmasakat tud esni!
Viszont amióta ennyire közlekedős, nem lehet hosszú távon sőt rövid távon sem magára hagyni! Így minden dolgom azokra a rövid időkre korlátozódik, mikor alszik, ez az idő viszont nagyon rövid, így sokszor az éjszaka egyik felét magam miatt töltöm ébren, a másik felét meg a Bence miatt!
De azt hiszem így is van mit mutatnom, hogy miket készítettem az utóbbi időben!
Viszont nem panaszkodom kialvatlanságra sem, mert mikor a Bencével kergetőzünk, és hangos a lakás a kacajától, mikor áll velem szemben, és valamit nagyon próbál megmagyarázni, mikor hozza nekem a játékait, ezek a pillanatok mindenért kárpótolnak!

Na akkor kezdjük a bemutatót! Először is Bátorba szülinapja volt!
Neki ezek mentek:


Sorban, egy kis rózsás kitűző, egy kis lila zsepi, vagy akármi tartó, egy tavaszváró stencil kép, és a három lányának szánt 3 bagoly, de a blogjában mindenre fény derült, hogy mi hova került! :)
Boldog szülinapot még egyszer! :)

Egy kedves ismerősöm  kérte, hogy a facebookon közzétett munkáim közül készítsek neki is párát, lehetőleg rózsaszínben és az ajtódíszt eredetiben!

Egy szemüveg/toll tartó, zsepi tartó, telefontok, és az ajtódísz!
Ilyen ajtódíszt csináltam magam is, Halász Edit könyve alapján!
Az enyém ilyen:Aztán Anyák napja! Az egyik legszebb ünnep!
Ez lett az én Anyukámé:
Az lett az Anyósomé:
Ez pedig a gyermekeim Kereszt anyukájuké:
A "büdös" tappancsoknak nagy sikerük volt! :) 

Voltunk foltos találkozón Sásdon!
Nagyon sok érdekes, szép, dolgot láttunk, tanultunk, és nagyon sok kedves emberrel találkoztunk! Természetesen ide is családosan mentünk! :)
Ez volt a tombolán az egyik főnyeremény! Lilinek nagyon tetszett, de sajnos nem mi nyertük meg, de megígértem neki, hogy varrok egyet kárpótlásul! Körbe minden irányból lefényképeztük, hazajöttünk, és este már a saját kis angyalkájával ment aludni:
"Teljesen másképpen minden ugyan az!"
Nagyon megszerette a Lili, ezzel alszik az oviban is! Én meg nagyon örülök neki, hogy olyat tudtam neki készíteni, ami nem csak nekem tetszik! :)
 Ez egy övtáska, ezt Kercsó Valentyina tanította, igaz, hogy itthon varrtam meg,de egyik kedvenc darabom lett!
Öv helyett hordozó kendőn hordom! :) Itt éppen katona zenekari találkozóra mentünk! :)Visszatérve Sásdra! Azt hiszem a hangulatunk jól látszik a képeken! :)Ilyen a jó munkamegosztás! :) Marica dolgozik, mi meg nézzük! :)

Aztán jött a következő szülinapos! Rita ezt kapta:

Egy cicás embernek mit is lehet, mint mint cicát! :) Azért még rejtett pár apróságot a csomag, de azt nem tudom még megmutatni! :) Boldog születésnapot Rita! :)

Egyik csoport társam a Zsuzsi "nagykorú" lett! 65 év, az már olyan kor, amire az embernek büszkének kell lennie! És hogy emlékezetes is legyen, megleptük Őt egy maradandó ajándékkal:
 Sajnos az átadásra a kórházban került sor, mert Ágicánk gyógyszer mérgezést kapott két szem antibiotikumtól, de mivel megtehettük, megleptük Őt is, és a soron következő csoportos varrásunkat kihelyeztük a kórházba, bevettük az Ági kórtermébe magunkat, és ott kézzel varrtunk! Hogy mit, azt majd megmutatom, ha készen leszünk vele! :)
Szerencsére Ágica már jobban van, és már otthon lábadozhat! :) 

Pár órával később Zsuzsink még mindig nem igazán tudta felfogni, hogy mi miért történik vele! :) De szerintem már tudja, hogy mennyire szeretjük! :)


 Még pár közeli fotó! A torta csapatmunka volt! :)


Még egyszer boldog születésnapot Zsuzsi! :)

Megismerkedtünk a puff technikával is! "Puffogtunk" rendesen! :)

81 db puffból álló párnám! :) Ez az első dolog, amit így készítettem, de vannak még terveim ezzel a technikával! Előbb utóbb nem csak tervek maradnak!

Aztán kész lett a mobil vasaló tartóm:

Apukám szerint vegyem ki belőle a vasalót, és rakjak bele legalább 4 szendvicset! :) Nem is rossz ötlet, úgy is szeretek sétálni a természetben, és a Lilinek mindig a legváratlanabb helyeken jut eszébe, hogy éhes vagy szomjas! :) Ha teflonos marad a piknik szatyor belseje, akkor még a hőt is tartja egy kicsit! :)

Ezek voltak a munkáim, amiket még nem mutattam meg, de itt még nem ér véget a mai bejegyzésem!

Blogom elmúlt egy éves! Köszönöm mindenkinek, aki olvasgatja a posztjaimat, és nagyon büszke vagyok rá, hogy ennyien, ennyiszer benéztetek hozzám! :) Nekem nagyon sokat jelent! :)

És van még egy hatalmas elmaradásom!
Kaptam a Maricától egy virtuális díjat! :)
Nagyon szépen köszönöm! Nagyon nagy megtiszteltetés, nagyon jól esett, hogy gondolt rám!

Ezzel a díjjal feladatom is van:

Szabály:
1. Megemlítem kitől kaptam
2. Felsorolok 4 bloggert, akinél 200-nál kevesebb a rendszeres olvasók száma
3. Egy-egy kommentet hagyok a kiválasztott blogoknál...

Tehát az első pontot már teljesítettem!
És akik kapják tőlem:
1: Böbe, aki tudom, hogy már kapott ilyen díjat, de nagyon szeretem a bejegyzéseit olvasni! :)
2: Marica, nem tudom, hogy szabad e "visszaadni", de én nagyon szeretem Maricát, és a munkáját is!
3: Bátorba, mert a szülinapos játék kapcsán egy nagyon ügyes, és emberileg is nagyon korrekt személyt ismerhettem meg!
4:Krealady, szintén szülinapos játék kapcsán ismertem meg! Bátorbával együtt az én csoportomban ők ketten a "húzó" emberek! Köszönöm, hogy megismerhettelek!

Ez a 4 ember nekem példát mutat, mint munkájával, mint az életével, puszta lényükkel, még akkor is hogy személyesen csak a Maricát ismerem! :)És akkor ennyi mára, most mennem kell, hogy eleget tegyek a 4. pontnak! :) Ráadásul valaki hív már a kiságyból! :) Bárcsak mindig ilyen szövegeléssel ébredne! :)2 megjegyzés:

 1. Drága Vera!

  Nagyon köszönöm neked az ajándékokat, meg a blogger díjat....meg persze a dicsérő szavakat. Isten bizony nagyon jól esett....:-)) Tudod mostanában nincs túl sok jó idő, vele a kedvem is elillant....ámbár itt vannak a csajok, akik mindig pezsegnek.:-) De azért csak elfáradok egy egy nap végére...és bár nem a blogomat ápolom mostanában, hanem a lelkemet...de te most hozzásegítettél ahhoz, hogy szebbnek lássam a napot!

  Köszönöm Neked!

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  nagyon tetszik a vasalótartód! Én is gondolkozom régóta ilyesmin (mondjuk más megvalósításban), szeretném megkérdezni, hogy a teflonos hőálló anyagot hol vetted! Köszönöm előre is a választ! :)
  RanaMama
  én még csak most kezdtem bloggerkedni, ha tetszik a blogom, megköszönöm az ajánlást! :)
  http://ranamamadesign.blogspot.hu/

  VálaszTörlés